Reisroutes & persoonlijk reisadvies

Je bent op zoek naar de perfecte reisroute of reisadvies voor de Filipijnen. Een reisroute uitstippelen door de Filipijnen, met haar vele prachtige bestemmingen, kan ook enorme keuzestress veroorzaken. Want welke eilanden moet je nu kiezen en wat is dan de beste en de meest logische reisroute? Want vaak is reizen door de Filipijnen helemaal niet zo logisch en duurt het meestal ook veel langer dan je in eerste instantie zult verwachten.

De grootste fout in je reisroute

De grootste fout die ik elke keer weer voorbij zie komen is dat er veel te ambitieus met de planning wordt omgegaan. Ook ik heb die fout tijdens mijn eerste trip gemaakt en moest daar gelijk al het een en ander schrappen. Reizen in de Filipijnen kan soms ook vermoeiend zijn. Je moet vaak gebruik maken van diverse vervoersmiddelen. Denk aan taxi, tricyle, boot, vliegtuig, weer een taxi of tricycle…. Is ook zeker leuk en avontuurlijk, maar het vergt ook wel iets..

Mijn oprechte tip is dan ook: neem de tijd. Kies een paar bestemmingen/eilanden (reken minstens 2/3 tot 4 nachten) zodat je ook echt alles kunt zien en eventueel ook nog een dagje rustig aan kunt doen. Twee nachten is vaak ook al tekort omdat soms het openbaar vervoer (ferry’s) maar 1 keer per dag vertrekken of het zijn gewoon ongunstige tijden. Of je komt juist heel laat aan op je bestemming en dan ben je ook alweer een dag kwijt. Voor het reizen van A naar B moet je meestal echt een hele dag rekenen. Ook al lijkt het dichtbij… En mijn advies is ook om zoveel mogelijk in de (vroege) ochtend te gaan reizen.

Ook wat betreft binnenlandse vluchten. Des te eerder je gaat (voor of rond de lunch) heb je ook minder kans op vertragingen.

blauw water eiland in zicht

Drie perfecte en logische routes

Hieronder vind je drie perfecte en logische reisroutes. De routes nemen ongeveer een maand reistijd in beslag. De eerste reisroute gaat veelal langs de hotspots met een mix van bezienswaardigheden. De tweede route gaat iets meer off the beaten track en is meer gericht op mooie stranden en natuur. De derde route is een rondreis Cebu. Deze gaat naar de hotspots op Cebu en de nabijgelegen eilanden.

drie reisroutes Filipijnen

Heb je zelf een route of bepaalde eilanden in gedachten maar zou je niet weten hoe je dit het beste kunt aanpakken. Dan kan je Puur Filipijnen inschakelen voor persoonlijk reisadvies.

Persoonlijk reisadvies

Kom je er toch niet helemaal uit..
Wil je liever een combinatie van deze routes of juist nog naar andere bestemmingen?
Of wil je wat meer zekerheid over je eigen gemaakte planning? Is het allemaal wel logisch en te doen? Want hoe zit het met vervoer van en naar al die eilanden. Wil je weten waar en in welke accommodaties je het beste kunt verblijven? Welke tours en activiteiten kan ik doen?

Ik luister naar al jou wensen/vragen en denk mee over jou perfecte reisroute, geef persoonlijke reistips en maak een passend en logisch reisschema. Dit scheelt jou natuurlijk heel veel uitzoektijd!

Heb je hierin interesse stuur mij dan een bericht met al je wensen, vragen en ideeën via de contactpagina. Graag in het onderwerp vermelden: Ja, ik wil reisadvies. Je krijgt van mij een bevestigingsmail en check even of ik alles goed begrepen heb en vraag eventueel nog door. Ook voeg ik hierbij een betaallink. Na betaling ga ik gelijk voor je aan de slag en mijn streven is om binnen 48 uur jou persoonlijke reisschema klaar te hebben!

Wat anderen zeggen…

We hebben een fantastisch persoonlijk reisaanbod gekregen waar we veel mee kunnen. De communicatie verliep heel erg prettig en we zijn er heel erg blij mee. Super!!!

Marian

Hele vriendelijke en kundige informatie!

Luke

We zijn heel goed geholpen met de route! Deze dienst vonden wij het dubbel en dwars waard. Toen we door een langsrazende orkaan vastzaten in Coron heeft ze ons nog uitgebreid geïnformeerd en verder geholpen!

Cora

* Ik vraag hiervoor een vergoeding van €45 euro 

Georganiseerde rondreis Filipijnen

Mocht je ondanks deze informatie toch nog liever georganiseerd op reis gaan dan raad ik je aan om de volgende aanbieders te checken voor een rondreis door de Filipijnen.

Shoestring – Alle Reizen

Ontdek het echte Azië met Namasté Reizen

Koning Aap

Voor de eerste keer naar de Filipijnen? Dan vind je dit wellicht ook interessant..

Vliegtickets Azië

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk…