Surfen in de Filipijnen

De Filipijnen is een perfect land om te gaan surfen. Als beginner kan je hier goed aan je skills werken en professionals kunnen hier op verschillende plekken uitdagingen aangaan. Het mooie van surfen in de Filipijnen is dat vele plekken nog niet door het massatoerisme zijn ontdekt. Siargao is voor de meesten wel een bekend surfeiland. De beroemde spot Cloud nine en het super tropische eilandje maken dit eiland enorm populair. Maar is zijn ook nog vele paradijselijke spots waar het niet druk is en waar je echt goed aan je skills kunt werken. Hieronder een lijst van de meest opmerkelijke en goede surfspots.

vrouw met surfplank strand
Kim en Wessel Puur Filipijnen

Hi! Wij zijn Kim & Wessel!

Twee reizigers die hun harten zijn verloren aan het prachtige land Filipijnen! Wij hopen dat je veel aan onze gratis informatie en tips hebt, en dat je net zo enthousiast wordt over de Filipijnen als ons ❤️

Luzon

Luzon is het noordelijkste gedeelte en tevens het grootste eiland van de Filipijnen. Hier zijn een aantal bekende spots te vinden. Het seizoen loopt hier ongeveer van december tot en met mei. Baler, La Union en Gubat zijn een beach-break en erg goed voor beginners. 

 • Pagudpud
  Redelijk rustig gebied. Enkele hotels, resorts en surfkampen.
  Beste tijd: augustus t/m oktober
 • La Union
  La Union is een redelijk drukke kustplaats met een laidback sfeer. Beach barretjes, ho(s)tels en zitzakken op het strand.
  Beste tijd: oktober t/m maart
 • Baler
  Baler deed mij denken aan Scheveningen. Het is een moderne kustplaats met een boulevard en het is hier druk. In verhouding ook een stuk duurder. Hier zijn vele hotels en restaurants in diverse prijsklasses.
  Beste tijd: tussen oktober t/m april
 • Zambales
  Rustig en laid back omgeving. Cristal Beach is de bekendste surfspot waar ook een aantal hotels en surfscholen en locale surfkampen zijn te vinden.
  Beste tijd: mei tot december

Lees meer: Surfen in Baler

surf baler ocean moon

Bicol regio

Bicol is ook gezegend met een paar prachtige surfspots. Vrijwel onontdekt en toegankelijk voor beginners en echte pro’s. Op het grote eiland Catanduanes, Pururan – is wel een bekende spot te vinden, Majestic. Zoals de naam al doet vermoeden is dit dus een grote en perfecte golf. Een hollow right barrel* om precies te zijn.

 • Catenduanes
  Beste tijd: november t/m februari
 • Gubat
  Gubat is een klein kustplaatsje met een grote baai van circa 2 km lang. Hier zijn slechts twee surfkampen te vinden. Het is hier niet druk en een mega relaxte sfeer.
  Beste tijd: september t/m april

Lees meer: Surfen in Gubat – Lola Sayong eco surfcamp

surfing with sunsise gubat

Visayas,  Samar

Samar ligt in aan de oostkant van de Filipijnen en ligt zo,n beetje in het midden van het land. Samar is behoorlijk onontdekt en hier tref je bijna alleen maar locals. De hele oostkant van Samar is facing de Grote oceaan en hier kan je echt grote golven verwachten in het hoogseizoen. Het hoogseizoen is ongeveer van augustus tot en met november maar dit is ook wel weer afhankelijk van de spot en de weersomstandigheden (wind). In Borongan bijvoorbeeld loopt het seizoen langer. Vanaf april tot en met augustus is het voor beginners een betere periode.

 • Borongan
  Beste tijd: juli t/m november
 • Omawas
  Beste tijd: juli t/m november
 • Calicoan island
  Beste tijd: april/mei – augustus t/m oktober

secret surf spot samar

high season surf calicoan

Mindanao

Hier is het bekende surfeiland Siargao te vinden. Siargao ligt echt op een perfect plek en heeft vele diverse surfspots en hier kan je bijna het hele jaar surfen. Als je iets zuidelijker van Mindanao gaat zijn er nog meer spots te treffen waar het lang niet zo druk is. Verder naar het zuiden (Lanuza en Dahican) loopt het seizoen tot ongeveer maart/april en begint het iets later.

 • Siargao
  Beste tijd: september/oktober
 • Lanuza
  Beste tijd: november t/m maart
 • Dahican
  Beste tijd: november t/m maart

Cloud nine siargao
Cloud 9 – Siargao

Wil je ook leren surfen of je skills verbeteren?

Enthousiast geworden over surfen in de Filipijnen en zou je dit ook wel graag willen leren of je skills verbeteren? Check dan Booksurfcamps om bij een van die super gave bestemmingen een Surf camp te boeken. Deze organisatie biedt wereldwijd Surf Camps aan. In de Filipijnen kan je via hen onder andere terecht in Pagupud, Cantenduanes, Siargao en Gubat. Maar ook bieden ze kite surfen aan in Boracay of stand-up paddle board in Bohol over de prachtige Loboc rivier.

De nieuwste berichten lezen?