Binnenlandse vluchten

Met ruim 7000 eilanden ontkom je er haast niet aan een binnenlandse vlucht te moeten nemen. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden. Door het hele land verspreid liggen vliegvelden. De gemiddelde vliegtijd is ongeveer een uur. Tenzij je een overstap moet maken in Manila of Cebu, en dit komt ook geregeld voor. Dan kan het voorkomen dat je soms lang moet wachten. Op alle vliegvelden is wel gratis wifi.

vliegtuig komt aan op camiguin

 

De volgende airlines vliegen binnen de Filipijnen: Cebu Pacific, Air Asia, Philippine airlines, ITA air, Tiger air, Zest air. 

Over het algemeen zijn deze vliegmaatschappijen goed en niet al te duur (mits je tijdig boekt). Binnenlandse vluchten zijn al te verkrijgen vanaf € 20 euro.  Ik check altijd verschillende aanbieders maar Skyscanner komt bij mij telkens weer als betrouwbaar uit de bus.
Er wordt veel gevlogen van en naar belangrijke eilanden/steden maar ook de omliggende Aziatische steden.
Houd er wel rekening mee dat beenruimte in deze vliegtuigen vaak minimaal is.

Populaire binnenlandse vluchten

Vanuit Manilla en Cebu vlieg je rechtstreeks onder andere naar:
Cebu – SiargaoCoron (busuanga) Dumaquete, Puerto Princessa (Palawan), Tacloban, Caticlan (Boracay/Carabao), Kalibo (Boracay/Carabao), Camiguin, Surigao (momenteel niet mogelijk) (Siargao/Dinagat Islands), Davao.

 

Check je vlucht van Manilla naar Cebu (vanaf 29euro)
Check je vlucht van Manilla naar Siargao (vanaf 160euro)
Check je vlucht van Manilla naar Coron (El Nido) (vanaf 140euro)
Check je vlucht van Manilla naar Dumaquete (vanaf 34euro)
Check je vlucht van Manilla naar Puerto Princessa (vanaf 23euro)
Check je vlucht van Manilla naar Tacloban (vanaf 23euro)
Check je vlucht van Manilla naar Caticlan (vanaf 45euro)
Check je vlucht van Manilla naar Kalibo (vanaf 24euro)
Check je vlucht van Manilla naar Camiguin (vanaf 133euro)
Check je vlucht van Manilla naar Davao (vanaf 24euro)

 

Vanaf de kleinere steden en eilanden is het vaak niet mogelijk om rechtstreek naar soortgelijke bestemmingen te vliegen. Dit maakt dat reizen in de Filipijnen soms lang kan duren, ongeacht dat je gaat vliegen – omdat je vaak moet overstappen op Manilla of Cebu.

cebu pacific vliegtuig

 

binnenlandse vlucht

Vliegtarieven

De vliegtarieven zijn over het algemeen niet duur maar liggen wel iets hoger dan in andere Aziatische landen. Het gemiddelde tarief voor een enkel ticket ligt rond de €50 euro. Vliegen van en naar Siargao of Coron is vaak nog iets prijziger. Manila en Cebu vaak iets goedkoper. Helaas heb ik ook wel eens €120 euro voor een enkeltje betaald omdat ik een dag voor vertrek nog een ticket moest boeken (een zeer slechte internet verbinding in Port Barton was de oorzaak). Het goedkoopste ticket ligt zo rond de 20/30 euro. Wil je niet voor verrassingen komen te staan dan raad ik je aan om vooraf je tickets te boeken. Je bent dan wel gebonden aan je reisroute maar hierdoor ben je meestal wel een stuk goedkoper uit met je binnenlandse vliegtickets.

Kleine en privé vliegmaatschappijen

Air swift is een kleine Filipijnse maatschappij die nog specifieker vluchten aanbied waar de grotere binnenlandse maatschappijen niet of niet rechtstreeks op vliegen.

Ben je op zoek naar een prive vliegtuig of helicopter? Air Island Tours heeft geweldige mogelijkheden om bijvoorbeeld van Bantayan naar Siquijor te vliegen of Bohol Dumaquete.

Hieronder een overzicht van alle vliegvelden in de Filipijnen.

Vliegen naar de Filipijnen

Wil je meer weten over vliegen naar de Filipijnen. Vanuit bijvoorbeeld Amsterdam. Hoelang duurt de vlucht? Hoeveel kost een ticket? Welke maatschappijen raad ik aan. En nog meer tips hoe je het beste een vlucht naar de Filipijnen kunt boeken.

Nog meer handige informatie

Kim en Wessel Puur Filipijnen

Hi! Wij zijn Kim & Wessel!

Twee reizigers die hun harten zijn verloren aan het prachtige land Filipijnen!

De prachtige stranden, watervallen en vooral de mensen. Telkens proberen we op zoek te gaan naar nieuwe en bijzondere plekjes.

Via onze blog willen wij je informeren en enthousiasmeren over dit prachtige land.

Volg ons