binnenlandse vluchten

Binnenlandse vluchten

Met ruim 7000 eilanden ontkom je er haast niet aan een binnenlandse vlucht te nemen. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden, door het hele land verspreid liggen vliegvelden. De gemiddelde vliegtijd is ongeveer een uur. Tenzij je een overstap moet maken in Manila, dan kan het voorkomen dat je hier lang moet wachten. Op (bijna) alle vliegvelden is wel gratis wifi, dat scheelt dan weer 😉

De volgende airlines vliegen binnen de Filipijnen: Cebu Pacific, Air Asia, Philippine airlines, ITA air, Tiger air, Zest air, Air Swift.

Vliegtickets

De vliegtarieven zijn over het algemeen niet duur. Het gemiddelde tarief voor een enkel ticket ligt rond de â‚Ź50 euro. Helaas heb ik ook al wel eens €120 euro betaald omdat ik een dag voordat ik moest vertrekken een ticket ging boeken (zeer slechte internet verbinding was de oorzaak). Het is dus raadzaam tijdig na te gaan waar je heen wilt en dan alvast het ticket te boeken. Je bent dan wel meer gebonden maar hierdoor ben je meestal wel goedkoper uit.
Nog een tip die ik je wil meegeven: zet de apps van deze vliegmaatschappijen alvast op je telefoon. Zo kan je gemakkelijk tickets vergelijken en boeken. (Als je dit thuis nog niet gedaan hebt.)

 

Zie de kaart hieronder voor een overzicht van alle vliegvelden.