Carabao Island - De zuidelijke parel van Romblon

Carabao Island is het meest zuidelijke eilandje en vrijwel onbekende parel van de provincie Romblon. Dit eiland schijnt het tweelingzusje van Boracay te zijn en hier kan je het Boracay van vroeger nog meemaken. Carabao Island is slechts een uur verwijderd van het drukke en beroemde feesteiland. Gezegend met een super relaxte sfeer, spierwitte stranden en perfecte palmbomen die over op het strand heen hangen. De andere kant van het eiland is een stuk robuuster. Hier vind je veel grotten, hoge rotsen en een wijds uitzicht over een knalbauwe zee. Cliffjumpen is echt een must do op Carabao Island!

san jose palm beach

Inhoudsopgave

Kim en Wessel Puur Filipijnen

Hi! Wij zijn Kim & Wessel!

Twee reizigers die hun harten zijn verloren aan het prachtige land Filipijnen! Wij hopen dat je veel aan onze gratis informatie en tips hebt, en dat je net zo enthousiast wordt over de Filipijnen als ons ❤️

Carabao Island – Romblon

De zuidelijke parel van Romblon telt niet meer dan 10.000 inwoners. Er zijn amper auto’s op het eiland en vervoer gaat veelal met een habal-habal (motor-taxi). Carabao Island is vernoemd door de Spanjaarden naar de Filipijnse waterbuffel; de carabao. Vanaf de zee gezien heeft het eiland naar zeggen de vorm van deze waterbuffel. Wel heeeel goed kijken hoor.. 😊

carabao waterbuffel

Wat te doen in Carabao Island?

Om alles op het eiland te zien is het een aanrader om dit met een habel habel te doen. Achterop de motorbike laat een local je alle mooie plekjes van het eiland zien. Zelf een scooter huren kan natuurlijk ook maar voor dit eiland vond ik het wel fijn om me te laten rijden. En bovendien weten de locals je ook altijd wel leuke dingen te vertellen. Een dag het eiland rond met habbel habbel kost ongeveer 700 pesos (11,50 euro). Zelf een scooter huren kost 500 pesos. Houd er rekening mee dat je bij de meeste stops  (cliffjumpen en/of grotten, strand) 100 pesos entree betaald. Dit is in verhouding duurder dan op andere eilanden.

binnenland carabao

cliffjumping

palmboom strand vrouw

Bugton Bato Point

Cliffjumping, zwemmen en snorkelen in super helder blauw water. Vanaf de rotsen kijk je zo op de bodem, zie je koralen en vele kleine visjes. Een snorkel set kan je hier huren. Hoogste spot om te springen is  3 meter en de laagste 2 meter. Perfect om mee te beginnen.

clifjumping rock ocean

cliffjumping girl ocean

Kuding Kuding Point

Kuding Kuding point is ook een toffe plek om te gaan cliffjumpen maar ook een heerlijke plek om te zwemmen. De hoogste cliff om te springen is  3 meter. Het is een meer uitgestrekte omgeving met rafts in het water en touwen en ladders om de rotsen weer op te komen.

https://www.instagram.com/p/Br9K_A6nos7/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Cathedral cave and cliffjump

Cliffjumping voor gevordenen! Hoogste spot 20 meter! Er zijn ook lagere spots om te springen dus hier kan iedereen zijn adrenaline wel kwijt. Onder begeleiding kan je hier ook een heel stuk de grot in. Als je hier gaat springen en zwemmen waan je je al gauw tussen rotsige spelonken, grotten en super helder water.

https://www.instagram.com/p/BrsCnQcHbBg/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Tan Agan beach 

Perfect mooi strandje met barretje, hangmatjes, poederwit strand, palmbomen en wat te denken van deze schommel zo half in het super heldere blauwe water. Biertje erbij en chillen maar!

strand schommel vrouw

tan agan beach

San Jose Palm beach

Als je aankomt op Carabao Island word je gelijk al verliefd op het strand in San Jose (ik wel alhans!). De port van Carabao ligt in San Jose, dit is overigens een klein haventje met een kade. Dit is ook het gebied waar je aan aantal restaurantjes, winkeltjes en een marktje kunt vinden.

De Bamboo bar & restaurant is zeker een aanrader om te gaan eten!

port san jose

port san jose

Dit gehele stuk (San Jose) ligt pal aan een perfect strand met poederwit zand en een ongelooflijke helder blauwe zee. Ook vind je hier de beroemde palmboom waarmee je het perfecte postcard plaatje kunt maken.

san jose palm beach

san jose palm beach

palmboom strand vrouw

Tagaytay viewpoint

Chillen in een boomhut bij het hoogste punt van Carabao Island! Vanaf hier heb je een perfect uitzicht op Boracay en het grote eiland Panay. Ga hier aan het einde van de dag naar toe en je pakt ook nog eens een geweldige zonsondergang mee!

tagatay viewpoint

sunset hills carabao

Waar verblijven op Carabao Island?

Lanas

Nadeel soms van nog niet zo bekende plekjes is het niet te weten waar je het beste kunt verblijven. Ik vraag altijd de locals en check booking.com en agaoda vaak. Maar vaak staan daar bij lange na niet de allerleukste verblijven op. Zo ben ik op Carabao Island naar Lanas verwezen. Daar zitten zeker een paar mooie resorts en zelfs een backpackers hostel. In die laatste heb ik dan ook een nachtje geslapen wat meer dan prima was. Het strand in Lanas is mooi en vanaf dit strand kan je sávonds ook genieten van de zonsondergang.

Booking.com

San Jose beach

Maar elk nadeel heeft ook weer zo zijn voordelen. Tijdens het verkennen van eiland stuitte ik weer op een perfecte plek. Aan het dromerige strand in San Jose zag ik een traditioneel vrijstaand huisje met een privestrand voor de deur! Mijn driver vertelde dat het huisje te huur was en ik bedacht me geen seconde. Hangmat voor de deur, een perfect strand en zelfs een unspoiled secret beach ernaast verstopt. Het is een nieuw huisje met 2 kamers, een keuken en basic maar nette sanitair. De kubo (filipijns huis) Lola Gloria’s kubo is te huur voor ongeveer 1000 pesos per nacht (16 euro). De eigenaar, Ben is te bereiken via Facebook.

Secret Beach

Hoe reis je naar Carabao Island?

Carabao is via verschillende manieren te bereiken omdat het te midden van (grote)eilanden ligt. Het meest voor de hand liggende is om vanaf Boracay of Caticlan naar Carabao Island te reizen.

Vanaf Boracay gaat een aantal keer per dag een kleine boot naar Carabao. Kosten hiervan liggen tussen de 150 en 500 pesos afhankelijk van het aantal personen. Priveboot is ook mogelijk en dan betaal je al gauw rond de 1500 pesos.

Vanaf Caticlan gaat de boot 2 keer per dag. Vanaf de main port naar Boracay moet je je naar de nabij gelegen port laten brengen met een tricycle. Vertrektijden ferry 8/9 uur en rond 15 uur. Kosten hiervan zijn 100 pesos.

Doe altijd extra navraag over de tijden want het wil nog wel eens veranderen in de Filipijnen.

Check hier nu je vlucht van Amsterdam – Manilla

Booking.com

Let op! Je kan niet pinnen op Carabao Island.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *