Moalboal - Snorkelen met miljoenen sardienen, duiken en springen van watervallen

Moalboal (mo-ahl-bo-ahl, erg lastig uit te spreken;)) heeft zich met name gefocust op het duiken en snorkelen. Met name door de enorme schoolen sardienen die hier te bewonderen zijn, prachtige koralen en vele schildpadden. De meesten komen hier dan ook voor het duiken en snorkelen maar ook voor de chille backpackers vibes. Een uitstapje naar de Kawasan watervallen mag ook zeker niet ontbreken. Moalboal is dan ook een perfecte uitvalsbasis voor de rest van Cebu eiland.

sardienen moalboal

Snorkelen en duiken met sardienen

Als je naar Moalboal gaat kom je eigenlijk uit bij Panagsama Beach. Op nog geen 10 meter vanaf het strand in Panagsama Beach (wat je niet echt een strand kunt noemen omdat het volgebouwd is met betonnen kades en hotels etc.) loop je zo het water in en zwem je gelijk al tussen miljoenen sardienen. Ontzettend mooi en indrukwekkend om te zien hoe deze vissen zich allemaal synchroon onder en langs je heen bewegen. En dat alleen al met een snorkel op. Mocht je willen duiken dan is dit ook echt een aanrader. Vanaf de diepte heb je een fantastisch mooi zicht op de grote schoolen sardienen. Vooral tegen het zonlicht in is het prachtig om die grote aantallen te zien. Tijdens het duiken kan je ook veel schildpadden zien. Slapend in de rotsen of vrolijk zwemmend door de sardienen. Ook als je gaat snorkelen heb je grote kans op schildpadden.

Duiken in Moalboal

Naast Panagsama Beach zijn er nog meerdere spots waar je kunt duiken. Pescador Island is een bekende spot vanwege kleurrijke onderwaterwereld. Je kunt hier letterlijk om het hele eiland heen duiken. Lees meer hierover op de speciale Duiken in de Filipijnen pagina.

duiken panagsama beach

Ik ging hier duiken maar je kan ook zo met je snorkelsetje het water in 🙂
duiken moalboal schildpad

sardienen moalboal

Sardienen moalboal

 Kawasan Falls – Badian

Kawasan Falls is een prachtig groen gebied met watervallen, waterbronnen, rivieren en canyons die stromen door de jungle vanuit hoger gelegen gebied. Het water is super blauw en de jungle is een genot voor het oog.  Om het gebied te betreden betaal je 50 pesos ( 0,90 cent) Je hebt dan de vrijheid om zelf door dit hele gebied te gaan.

Er zijn 3 grote watervallen. De hoogste is 11 meter en hier mag je, als je durft, vanaf springen! Er is ook een tweede waterval van circa 9 meter waar je dit ook kunt doen. Ook zijn er her en der touwen gemaakt en natuurlijke glijbanen waar je je uitstekend kunt vermaken in dit prachtige paradijsje. En dan heb je nog DE Kawasan Fall waar je niet vanaf kunt springen maar wel uren naar kunt kijken. Het water is intens blauw en omringt met prachtig tropisch groen. Paradise <3

oase van badian

Canyoneering Cebu – Badian

Ben je in Moalboal dan mag haast de super gave canyoning activiteit niet ontbreken aan je to-do lijstje. Je gaat met groep door de tropische jungle en je zwemt en springt via de waterstomen en diverse watervallen een heel parcours naar beneden – om vervolgens uit te komen bij de prachtige Kawasan Falls. Lees meer daarover in dit uitgebreide blog over Cebu. Wil je liever op houtje gaan dan is dit ook mogelijk.

 

Uitgaan in Moalboal

In Moalboal is wel iets van een nightlife aanwezig. Niet te gek, gewoon gezellig. Panagsama beach is ook een soort van boulevard (1 straat) waar vele leuke bars en goede restaurants zijn te vinden. De Chilibar is toch wel de meest gezellige bar om s’avonds naar toe te gaan. Gevarieerde muziek en publiek. Jong en oud, toeristen en locals. 

Houd je van poolen dan zit je hier helemaal goed. Iedereen kan hier tegen elkaar spelen. Er is een bord waar je je naam opschrijft en zodra het jou beurt is speel je tegen de winnaar van het vorige spel. Leuke manier om ook andere mensen te ontmoeten 😉

Voor goed eten heb ik de gouden tip (weet alleen de naam niet meer!). Het restaurant zit aardig verstopt helemaal aan het einde van Panagsama Beach. Je moet zelfs door een resort om dan op een straatje erachter uit te komen. Het restaurant bevindt zich bij 
Tipolo Resort. Ruime keuze menukaart met goed lokaal eten maar ook super lekkere pizza’s!

Ga liever voor een healthy food? Check dan Shaka Moalboal. Zij hebben de beste smoothie bowls en die kom je (helaas) niet heel vaak tegen in de Filipijnen.

Slapen in Moalboal

Ik sliep in het hostel Chief Mau. Een fijn en gezellig hostel met een warme douche! En ze hebben hier ook hele gezonde ontbijtjes! Wil je het iets luxer aanpakken dan is Pescador Seaview resort een mooie optie. Zij hebben een zwembad en wellnesscentrum. En hier is tevens een bed te reserveren in een dormroom. Slaap je liever in een knus bamboehutje in een tropische tuin dan raad ik je aan eens te kijken naar Tongo Hill Cottages.

Of bekijk hier het volledige overzicht van van alle slaaplekken in Moalboal – Panagsama Beach

Hoe reis je van en naar Moalboal?

Van Cebu naar Moalboal

Moalboal ligt op het eiland Cebu. Wanneer je vliegt naar Cebu dan land je vlakbij Cebu city. Vanaf het vliegveld kan je een taxi pakken naar de South bus terminal. Neem de witte taxi’s net buiten het vliegveld. Je kunt natuurlijk ook rechtstreeks met de taxi naar Moalboal. Kosten hiervoor liggen rond de 2000 pesos. Bij het busstation pak je de gele bus, de Ceres Liner. Deze rit duurt ongeveer 3 tot 4 uur en kost je 120 pesos (2,25 €) De bus stopt midden in Moalboal. Daarna is het nog ene kleine 4 km naar Panagsama Beach. Hiervoor kan je een tricycle nemen. Betaal hiervoor niet meer dan 50 pesos.  (Ze vragen 100/150)

Check nu hier de goedkoopste tickets

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk om te lezen:

  • Reis gemakkelijk door naar Siquijor en Bohol
  • Lees hier meer over het grote eiland Cebu en wat je er nog meer kunt doen.

Kim en Wessel Puur Filipijnen

Hi! Wij zijn Kim & Wessel!

Twee reizigers die hun harten zijn verloren aan het prachtige land Filipijnen!

De prachtige stranden, watervallen en vooral de mensen. Telkens proberen we op zoek te gaan naar nieuwe en bijzondere plekjes.

Via onze blog willen wij je informeren en enthousiasmeren over dit prachtige land.

Volg ons

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *