Vliegen naar de Filipijnen

De eerste stap voor jou droomreis begint met een vlucht boeken naar de Filipijnen. Hoeveel kost nou zo’n vlucht? Hoe lang duurt de vlucht? Is het mogelijk om rechtstreeks naar de Filipijnen te vliegen? Wat zijn de goedkoopste/beste maatschappijen? Antwoorden op deze vragen en nog meer tips & tricks hoe jij het beste een vlucht naar de Filipijnen kunt boeken.

vliegtuig boven eilanden sunset

Inhoudsopgave

Kim en Wessel Puur Filipijnen

Hi! Wij zijn Kim & Wessel!

Twee reizigers die hun harten zijn verloren aan het prachtige land Filipijnen! Wij hopen dat je veel aan onze gratis informatie en tips hebt, en dat je net zo enthousiast wordt over de Filipijnen als ons ❤️

Hoelang is het vliegen naar de Filipijnen?

Aangezien je niet rechtstreeks vanuit Nederland naar de Filipijnen kunt vliegen zal je altijd rekening moeten houden met een overstap van minimaal 1 uur en 20 minuten. Mocht je zo’n korte overstap hebben dan kan je op zijn snelst in 14,5 uur in de Filipijnen zijn. Dan is het bijvoorbeeld ongeveer 11 uur vliegen naar China of Taipei, een overstap van een ruim uur en dan nog 2 tot 3 uur vliegen naar Manilla of Cebu.

Heb je bijvoorbeeld een tussenstop in Dubai of Oman dan is de reistijd van beide vluchten aardig verdeeld. Wordt je bijvoorbeeld gek van het lang stilzitten in het vliegtuig dan raad ik je aan om via deze landen te vliegen zodat je iets eerder de benen kunt strekken. Amsterdam – Oman is bijvoorbeeld 6 uur en dan Oman – Manilla is een kleine 8 uur vliegen.

Kan ik rechtstreeks naar de Filipijnen vliegen?

Je kunt dus niet rechtstreeks naar de Filipijnen vliegen. De meeste en kortste stopovers vinden plaats in China, Dubai, Oman en Taiwan.
Lees hier meer over lange stopover in Taiwan.

Hoeveel kost een ticket naar de Filipijnen?

Door corona zijn de vliegtickets naar de Filipijnen enorm gestegen. Waar voorheen een retour-ticket naar de Filipijnen tussen de 460 en 700 euro was, begint een ticket nu vooral pas vanaf de 900 euro (met meerdere keren overstappen). Dit is afhankelijk van wanneer je boekt, welke periode je gaat en met welke maatschappij je gaat vliegen. En een beetje geluk hebben 🙂 Ook merk ik verschil in duur van je retour. Als je rond een maand of iets korter gaat de dan zijn de tickets meestal goedkoper dan wanneer je langer dan een maand gaat.

Tips hoe je het beste een goedkoop ticket naar de Filipijnen kunt boeken

 • Ga goed na op welk internationaal vliegveld je wilt binnen komen. Je kunt meestal het goedkoopst op Manilla vliegen maar als je bijvoorbeeld niet het noorden van de Filipijnen wilt zien, dan kan het voordeliger zijn om bijvoorbeeld direct naar Cebu te vliegen. In grote lijnen is je reisroute dus van belang!
 • Probeer flexibel te zijn! Des te ruimer jij kunt kiezen uit vertrek een aankomst data des te makkelijker het is een goedkopere vlucht te vinden. Zelf een dag schuiven kan al heel veel verschillen.
 • Zoek en vergelijk met:

Goedkope Vliegtickets

Vliegwinkel.nl

WTC.nl – Vliegtickets

 • Skyscanner komt bij mij meestal als beste eruit maar ik vergelijk altijd nog met andere websites of rechtstreeks bij de aanbieder.
 • Check ook andere luchthavens dan Amsterdam. Mensen die bijvoorbeeld in het oosten van het land wonen kunnen wellicht ook gemakkelijk via Düsseldorf reizen. En mensen uit het zuiden kunnen wellicht via Brussel reizen.
 • Met meerdere tussenstops (maar dat moet je willen natuurlijk) kan een vlucht soms ook een stuk goedkoper uitpakken.
 • Er word veel gespeculeerd over wanneer je nu het beste een vliegticket kunt boeken. Sommigen zeggen 7/8 maanden van te voren en ook hoor je veel over 7 weken van te voren. Maar echte cijfers wat nu het beste is zijn hier niet van. Last minute is bijna altijd duurder. Naar mijn mening kan je het beste ruim van te voren boeken of prijsalarmen instellen zodat je een bericht krijgt wanneer een prijs gaat stijgen. Bij Skyscanner kan je dit makkelijk instellen.
 • Check retourtickets naar steden in China ( Hong Kong bijvoorbeeld) of Taiwan en daarna retourtickets met de goedkopere maatschappijen zoals Cebu Pacific en Air Asia die veel verbindingen in Azië hebben.
 • Check websites zoals Tickettipper. Die vinden soms te gekke deals. Je moet dan wel geluk hebben dat je ook in die periode op reis kunt en wilt.

Hieronder enkele prijsvoorbeelden van mijn eigen vluchten naar de Filipijnen.

Ik probeer altijd voor de goedkoopste te gaan en het liefst maar 1 keer overstappen

 • Mijn eerste ticket naar de Filipijnen was € 460 met China Southern. Dit ticket had ik ruim van te voren geboekt. Ik reisde af naar de Filipijnen in januari maar het ticket al geboekt in juni.

 • Mijn tweede trip was een one-way ticket en daar heb ik € 310 euro voor betaald. Dit ticket heb ik 2 maanden van te voren geboekt en ik vloog met China Airlines.

 • Mijn derde ticket was een retour waarbij ik 2 maanden in de Filipijnen verbleef en dat ticket koste mij €546 euro. Dit ticket heb ik een maand van te voren geboekt. Hier vloog ik weer met China Southern.

 • Mijn laatste trip heb ik 1.5 week van te voren geboekt en die koste mij € 681 euro. Ik reisde voor 32 dagen (wat geen aanrader is ivm met je visum) en vloog met KLM en China Airlines.

Internationale vliegvelden in de Filipijnen

Er zijn twee belangrijke vliegvelden om binnen te komen in de Filipijnen. Het grootste internationale vliegveld is in Manilla en heet Ninoy Aquino International Airport of NAIA . Het andere internationale vliegveld is te vinden in Cebu-City en heet Mactan-Cebu International Airport. Deze laatste kan een goede optie zijn om op te vliegen als je niet naar het noorden van de Filipijnen wilt. Met bijvoorbeeld de the off the beaten track route start je in Cebu.

Wat zijn de goedkoopste / beste maatschappijen?

De maatschappijen die meestal het goedkoopste uit bus komen zijn: China Southern, China Airlines en Oman Air. Deze 3 maatschappijen heb ik zelf ook als goed ervaren (geen sponsor ;).

KLM vind ik uiteraard ook erg goed maar die zijn over het algemeen wat duurder. Zij hebben wel een erg gunstige vlucht waarbij je een korte tussenstop in Taiwan hebt en weer plaats neemt in het zelfde vliegtuig.

Singapore en Turkisch Airlines zijn ook beide erg goed maar meestal ook duurder. Emirates is ook erg goed en soms kan je best voor een mooie prijs een ticket op de kop weten te tikken. Uitzoeken loont echt!

 

Check nu je vlucht van Amsterdam – Manilla
Check nu je vlucht van Amsterdam – Cebu

Lees hier meer over binnenlandse vluchten