Top 10 mooiste stranden Filipijnen

Hoog tijd voor een lijstje met mijn top 10 mooiste stranden van de Filipijnen. En jeetje wat is het moeilijk om te kiezen! Ik kwam aan het tellen en heb nu al circa 50 eilanden van de Filipijnen mogen zien. In totaal zijn er meer dan 7000 eilanden en ruim 36.000 km aan kust en stranden – dus ik heb nog wel even te gaan.. Voor sommige eilanden kan ik niet specifiek een strand benoemen omdat het simpelweg heel veel moois te bieden heeft. In deze top 10 populaire stranden maar ook minder bekende off the beaten track eilanden/stranden.

dinagat islands

Inhoudsopgave

Kim en Wessel Puur Filipijnen

Hi! Wij zijn Kim & Wessel!

Twee reizigers die hun harten zijn verloren aan het prachtige land Filipijnen! Wij hopen dat je veel aan onze gratis informatie en tips hebt, en dat je net zo enthousiast wordt over de Filipijnen als ons ❤️

1. Dinagat Islands

Dinagat Islands is een eilandengroep in Mindanao vlakbij Siargao. Deze bestemming is nu nog redelijk onbekend maar daar gaat vermoedelijk wel verandering in komen. Ik vond Dinagat wel heel veel weg hebben Palawan! Je vindt hier vele dromerige eilandjes met overal her en der uitrijzende krijtsteenrotsen en perfecte witte stranden en baaitjes.

rots blauw water bootje drone

Foto: IG @Karasantos

blauwe zee wit strand

https://www.instagram.com/p/BbgqHZ7BR6M/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

2. Bucas Grande

Bucas Grande ook wel Sohoton Cove genoemd. Is ook te vinden in Mindanao. Wat een prachtig stukje aarde! Tientallen begroeide eilandjes vrij dicht met kleine perfecte strandjes en zandbanken. Wanneer je hier rondvaart is het telkens weer een verassing wat voor paradijsje er weer achter het volgende eilandje shuilt. Perfecte witte strandjes, ongelooflijk helder bauw water, zandbanken en poederzand zo fijntjes heb ik het nog nooit ergens gezien!

bucas grande

rotsen en blauwe zee

https://www.instagram.com/p/BkFKdbkDxfl/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

3. Siargao

Siargao is te vinden in Mindanao. Ook siargao heeft meerdere mooiste stranden (en eilanden rondom). Ik werd verliefd op Secret Spot. Dit afgelegen stukje strand is tevens de toegang voor een surfspot. Je baant je eerst een kleine 10 minuten door de jungle vanaf de weg en dan.. Tadaaaa, Paradise! Het is een baai van ongeveer 100 meter breed vol met palmbomen en super helder water. En hier kan je dus ook surfen 😉

strand palmbomen

Secret spot

Foto: IG @lukemcameron

4. Tikling Island

Tikling Island is te vinden in het noorden van Samar. Vanuit Matnog kan je een islandhopping tour doen naar onder andere dit eiland. En omg wat was ik onder de indruk! Het was een onbewoond robuust eilandje (alleen een caretacker verbleef daar en een zwijntje) met super blauw water, spierwit zand en een stukje jungle landinwaarts.

https://www.instagram.com/p/BiOKKBhjfwy/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

5. Isla Gigantes

Isla Gigantes is te vinden op het grote eiland Panay en valt onder de Visayas. Ik moet zeggen dat ik hier (helaas!) niet ben geweest. Ik ben wel aangekomen in het dorpje Carles waar de islandhopping tours beginnen voor dit prachtige strand maar helaas was er een heftige orkaan op komst en werden alle tours voor de komende 3 dagen gecancelled. Desondanks verdient dit prachtige eiland/strand zeker een plek in mijn top 10.

Foto IG @justingftw

6. Sulu-an island

Sulu-an Island is te vinden in Samar en een ongelooflijk vette off the beaten track locatie. Dit is echt het meest oostelijke eilandje van de Filipijnen. Om hier te komen heb ik 3 uur op een klein vissersbootje gezeten maar het was het meer dan waard! Er zijn hier geen accommodaties (en restaurants) maar je mag in een tentje op het strand slapen. Wel even vooraf melden bij de Barangay captain (burgemeester).

https://www.instagram.com/p/BrkHE8bgX1l/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

7. Boracay

Boracay is ook te vinden op het eiland Panay in de Visayas. Het eiland staat al jaren bekend vanwege haar perfecte witte stranden en super helder blauw water. En dit is zeker waar! White Beach is een lang en breed poederwit zandstrand met enorme palmbomen en waarbij het piepkleine eilandje “willy’s rock” het helemaal af maakt! Aan de andere kant van het eiland is het (misschien nog wel mooiere) Puka Beach te vinden. Het blijft lastig kiezen … 😉

wit strand, blauw water en palmbomen

Puka beach

8. Carabao Island, Romblon

Carabao Island, ook wel het zusje van Boracay genoemd. Dit eiland ligt vlakbij Boracay dus je kan deze twee gemakkelijk combineren. Het oogverblindende witte strand, de perfecte palmboom die hier over heen hangt en het suuuuper blauwe water was toch haast wel het perfecte plaatje!

strand palmboom bootje zee

9. Camiguin

Camiguin is een vulkanisch eiland dat vlakbij Bohol ligt. Het eiland behoort tot Mindanao. Net buiten Camiguin ( 5 minuten met bootje) is het eilandje / zandbank white beach te vinden. Deze spierwitte zandbank omringd met helder blauw water maakt het extra bijzonder vanwege het geweldige zicht op Camiguin met haar prachtige her en der uitrijzende vulkanen. Op Camiguin eiland zijn voornamelijk zwarte stranden. Ook erg bijzonder!

helder blauw water strand boot

camiguin white beach

10. El Nido

El Nido is een kustplaatsje in Palawan en mag zeker niet ontbreken aan dit lijstje. Al meerdere keren is Palawan benoemd tot mooiste plek op aarde. Ook hier is niet specifiek een mooiste strand te benoemen want het stikt er namelijk van! Lagoons, hidden beaches, ultiem idyllische baaitjes, kristal helder water- hier kan je echt jou droom strandje wel vinden..

strand baai rotsen

https://www.instagram.com/p/BrmdZiHF7cQ/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Welke stranden zie jij jezelf wel ontdekken?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk om te lezen..

Check nu Goedkope Vliegtickets naar de Filipijnen.
Amsterdam – Manila vanaf €700,- retour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *