7 Natuurwonderen van de Filipijnen

De Filipijnen, een land bijna 8 keer zo groot als Nederland en bestaande uit ruim 7100 eilanden. Elk eiland is weer uniek en zal doen verrassen met een enorme diversiteit en absolute meesterwerken van moeder natuur. Het is het land van vulkanen, watervallen, imposante rotsformaties in azuurblauw water, indrukwekkende heuvels en bergen en mysterieuze rivieren.

enchanted river

Inhoudsopgave

1. Chocolate Hills – Bohol

 

 

De chocolate hills, een uitgestrekt gebied met ruim 1200 heuvels van ongeveer dezelfde hoogte en grootte. De heuvels zijn helaas niet van chocolade maar hebben hun naam te danken aan het gras waarmee de heuvels bedekt zijn en in de zomer bruin verkleuren. Legende zegt dat er vroeger een reus was op dit eiland die verliefd werd op een normaal meisje. Het meisje kwam te overlijden en de reus was intens verdrietig. Door zijn tranen zouden de heuvels zijn ontstaan. De wetenschap denkt dat de heuvels op dit eiland, dat ooit volledig onder water lag, de kalkstenen overblijfselen zijn van een koraalrif. Regenwater en erosie hebben in al die tijd ervoor gezorgd dat de heuvels er nu zo uitzien.

 

 

chocolate hills

 

 

 

 

 

2. Mount Mayon – Legazpi

 

 

Mount Mayon is een actieve stratovulkaan en stratovulkaan wil zeggen; een hoge kegelvormige vulkaan die is opgebouwd uit lagen van gestolde lava en tefra. Stratovulkanen hebben relatief steile hellingen en worden gekenmerkt dat ze regelmatig explosieve uitbarstingen hebben. De laatste keer dat Mayon een uitbarsting had was in januari 2018.

 

 

 

 

mount mayon

 

 

 

3. Rainbow Tree – Camiguin

 

 

Deze unieke boom is alleen in het zuiden (Mindanao) van de Filipijnen is te vinden.  En dankt haar naam aan het prachtige kleurenpallet die de barst van de boom bevat. Doordat er regelmatig kleine stukken schors van de boom vallen is het groene hars aan de binnenkant goed te zien. Dit groene hars verandert door blootstelling aan licht en vocht van kleur en hierdoor krijgt de boomstam alle kleuren van de regenboog.
Lees hier alles over het veelzijdige eiland Camiguin.

 

 

 

 

rainbow tree camiguin

 

Rainbow tree Camiguin

 

 

https://youtu.be/MlbVXgEQadM

 

 

 

4. Underground River – Sabang

 

 

Deze ondergrondse rivier staat op de lijst van UNESCO Werelderfgoederen en is tevens 1 van de 7 New Wonders of Nature. De rivier van maar liefst 8 km lang slingert door een enorm grottenstelsel met een indrukwekkende variatie van stalactieten, puntige spelonken en imposante kamers.

 

 

underground river

 

 

 

5. Mount Taal – Taal

 

 

Mount Taal is ook een vulkaan. Het bijzondere aan deze vulkaan is dat de vulkaan zich bevind in het midden een groot groen/blauw meer. Daar omheen een stuk eiland dat ook weer in een meer ligt. En dat meer bevind zich ook weer op een eiland. Snap jij het nog?! In ieder geval heel erg bijzonder! Vanuit Manilla (50 km) kan je een dagtrip naar Mount Taal doen.

 

 

https://www.instagram.com/p/Bp4uFS9nhOX/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

 

 

 

6. Enchanted river – Hinantuan

 

 

Omdat de rivier in Mindanao geen bron lijkt te hebben heeft het de naam enchanted river (betoverd) gekregen. Maar ook vanwege het prachtige uiterlijk, mega helder water en onverklaarbaar aanwezige zoutwatervissen.  Onderzoekers proberen dit bijzondere fenomeen al jaren uit te leggen. Hoe het werkelijk zit (of althans dat denken ze) is te zien op de foto van Filipino cave divers.

 

 

https://youtu.be/LhphNPUsBdQ

 

 

 

 

 

 

 

7. Bacuit Archipel – El Nido

 

 

Het grote eiland Palawan is al meerdere malen verkozen tot mooiste van de wereld. Die nominatie heeft Palawan vooral te danken aan de bizar mooie omgeving van El Nido, de Bacuit arcipel. Deze eilandengroep is echt een meesterwerk van moeder natuur. Indrukwekkende krijtsteenrotsen afgewisseld met dromerige baaitjes, spierwitte stranden, helderblauw water en verborgen lagoons.

 

 

strand baai rotsen

 

 

 

el nido rotsformaties

 

 

https://youtu.be/Ioq1u3VvWRk

 

 

 

Missen we nog iets in deze lijst? Eigenlijk wel. Maar dit indrukwekkende wonder in de Filipijnen zijn gemaakt door mensen – in de natuur. En dat zijn de imposante Ifugao rijstterrassen.

 

 

 

Ifugao rijstterassen – Banaue

 

 

De Ifugao rijstterrassen worden ook wel het ‘achtste wereldwonder’ en ‘de trappen naar de hemel’ genoemd. De rijstterrassen kunnen beschouwd worden als ware kunstwerken. Ze zijn geheel met de hand aangelegd in een tijd dat er nog geen machines beschikbaar waren. De rijstterrassen bestaan namelijk al zolang onze jaartelling loopt. De totale oppervlakte van de rijstvelden in de Ifugao provincie is ruim 6400 m2 en torent 1700 meter boven het zeeniveau uit.

 

 

 

 

Boek nu je ticket van Amsterdam – Manila

 

 

ifugao rijstvelden

 

 

Wil je graag rondreizen door de Filipijnen en ben je nog op zoek naar de perfecte reisroute of zou je graag persoonlijk advies willen? Via de volgende link vind je twee reisroutes en meer informatie over persoonlijk reisadvies.

 Booking.com


 

Headerfoto bron: Wikipedia

Kim en Wessel Puur Filipijnen

Hi! Wij zijn Kim & Wessel!

Twee reizigers die hun harten zijn verloren aan het prachtige land Filipijnen!

De prachtige stranden, watervallen en vooral de mensen. Telkens proberen we op zoek te gaan naar nieuwe en bijzondere plekjes.

Via onze blog willen wij je informeren en enthousiasmeren over dit prachtige land.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *