5 leukste eilanden om een scooter te huren

Voor de avonturiers en vrijheidsgenieters hieronder een overzicht om zelf een scooter te gaan huren om de leukste eilanden te gaan ontdekken.

Deze eilanden hebben goede wegen en vele spots om te bezoeken. Er zijn meestal ook eilandtours te boeken maar zelf op pad gaan met de scooter kan je net iets meer dat ultieme vrije gevoel geven. Daarnaast kan je natuurlijk ook gaan en staan waar je wilt, of een keer ergens afslaan waar iedereen rechtdoor gaat. In dit blog de beste eilanden om zelf te gaan rijden en enkele belangrijke tips waar je rekening mee dient te houden.

scooter chocolate hills

Inhoudsopgave

Kim en Wessel Puur Filipijnen

Hi! Wij zijn Kim & Wessel!

Twee reizigers die hun harten zijn verloren aan het prachtige land Filipijnen! Wij hopen dat je veel aan onze gratis informatie en tips hebt, en dat je net zo enthousiast wordt over de Filipijnen als ons ❤️

 

1. Bohol

Bohol is een vrij groot eiland met heel veel hotspots. Hier heb je natuurlijk de beroemde chocolate hills en het kleine spookdiertje, de tarsier. De binnenlanden zijn heuvelachtig en de goed geasfalteerde wegen kronkelen door het tropische groen, langs de Loboc rivier en een prachtige country side met vele rijstvelden en kleine dorpjes. Ook zijn hier vele watervallen en mooie stranden te ontdekken. Er zijn grofweg 2 omgevingen te verkennen. Omgeving Panglao / Loboc / Chocolate Hills en de prachtige omgeving van Anda richting de Chocolate Hills. Voor Bohol mag je haast wel voor twee dagen een scooter huren.

Lees hier meer over Bohol Anda – Paradijselijke en ongerepte stranden

2. Siquijor

Siqijor is ook echt een perfect eiland om met de scooter te verkennen. Dit eiland is iets kleiner dan Bohol en als je zou willen kan je hier in een dag de hotspots van het eiland bezichtigen. De bekendste hotspots zijn Cambughay Falls, Salagdoong beach, Paliton beach, de natuurlijke Fish spa en de Hills van Siquijor. Als je via kleine kronkelweggetjes en soms iets slechtere wegen de hills van Siquijor op rijd kan genieten van prachtige uitzichten op onder andere Apo Island. En vergeet zeker niet je dag te eindigen in San Juan want hier kan je genieten van belachelijk mooie zonsondergangen!

sunset siquijor

3. Siargao 

Het palmbomen paradijs van de Filipijnen. Eigen stikt het overal in de Filipijnen van palmbomen maar hier vielen ze mij echt meeste op. Op Siargao zijn goede wegen die leiden naar de vele hotspots. Ook zijn er nog vele zandweggetjes op Siargao, dit gaf mij nog meer islandvibes! Pas hier wel iets meer mee op. Erg comfortabel rijd het niet en vooral niet wanneer het geregend heeft. Dit is ook nog het geval in General Luna waar zich de vele hotels bevinden. De hotspots waar je zelf naar toe kunt rijden in siargao zijn onder andere: Sugba Lagoon, Magpuponko Rock Pool en de vele surfspots rondom het eiland waaronder Cloud 9, Secret spot en Pacifico. 

palmbomen siargao weg

4. Camiguin

Het super veelzijdige Camiguin. Nog steeds wordt dit eialnd veel overgeslagen wat ik erg zonde vind want het is echt een prachtig eiland waar veel te doen is! Ook hier weer perfecte wegen.Je kunt letterlijk een rondje om het eiland heen rijden maar zigzaggend de vulkanen op of er tussendoor. Hier kan je de grootste waterval- Katibawasan Falls van Mindanao bewonderen, even lekker plonsen in hot- en coldsprings, een stop maken bij de Sunken Cematary, op zoek naar de Rainbow tree en genieten bij hét viewpoint van Camiguin gedurende de zonsondergang.

weg hoog op de vulkaan camiguin

 

Rondrijden vulkanen Camiguin

5. Bantayan

Bantayan is een heerlijk chill eiland waar de tijd nog net even iets langzamer gaat. Hier kan je goed proeven van het pure eilandleven. Santa Fe is het gebied waar de meeste hotels zitten en hier vind je ook vele gezellige restaurantjes. Buiten dit gebied is het prachtig puur en beland je al snel in kleine dorpjes, rijd je over zandweggetjes tussen honderden palmbomen met de zee aan je zijde of een bijvoorbeeld een groot mangrove gebied. Er is ook nog een beetje oude cultuur te vinden, achtergelaten door de Spanjaarden en je kunt een verfrissend duik nemen tijdens een stop bij de mooie Ogtong Cave.

bantayan straat palmbomen

Waar moet je opletten als je met de scooter de eilanden gaat verkennen

  • Denk aan je veiligheid en draag een helm. Vooral wanneer je lange stukken gaat rijden. Safety first.
  • Rijd ook niet te hard. De meeste scooters in de Filipijnen kunnen met gemak hoge snelheden halen. Pas hiermee op want een ongelukje zit in een klein hoekje. Je draagt waarschijnlijk weinig bedekkende kleding waarbij je enorme schaafwonden kunt oplopen of erger natuurlijk. Schaafwonden is helaas iets wat ik veel heb gezien en waar je echt vervelende bijwerkingen van kunt hebben.
  • Smeer je goed in. Je hebt niet in de gaten hoe super snel je wel niet verbrand tijdens het rijden.
  • Let goed op loslopende honden (daar zijn er veel van). Deze kunnen zo ineens voor je op de weg staan.
  • Check je benzine. De meters werken vaak niet dus check het via de tank en vul regelmatig bij. Vooral op de eilanden zijn vaak geen tankstations of hooguit een enkele. Aan huis bij de locals kan je vaak wel halve of hele liter flesjes benzine kopen.

Wat zijn de kosten en waar vind ik een scooter?

De kosten voor het huren van een scooter zijn ongeveer rond de 300 en 500 pesos per dag. Dat is ongeveer 7 euro. Als je de scooter voor meerdere dagen huurt kan je vaak wel een betere prijs afspreken. Siquijor, Siargao en Bantayan zijn het goedkoopst. Daar kan je vaak al voor 300 per dag een scooter huren. Langs de wegen zie je scooters te huur staan of het hostel of hotel bied het ook aan. In Anda zit 1 bedrijfje en die vraag 500n per dag je kunt eventueel ook iets met locals regelen.
In Camiguin had ik gelijk bij aankomst in de haven een scooter gehuurd van een local die mij dat aanbood. Gaandeweg zag ik meer locals die scooters aanbieden maar ook bij hotels.

Voor meer info over veiligheid en tips over een scooter rijden en huren verwijs ik je naar het blog Scooter huren in Azie. Boek nu snel je ticket van Amterdam naar Manilla

 

Wellicht vind je dit ook leuk

Kim en Wessel Puur Filipijnen

Hi! Wij zijn Kim & Wessel!

Twee reizigers die hun harten zijn verloren aan het prachtige land Filipijnen!

De prachtige stranden, watervallen en vooral de mensen. Telkens proberen we op zoek te gaan naar nieuwe en bijzondere plekjes.

Via onze blog willen wij je informeren en enthousiasmeren over dit prachtige land.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *