5 Beste plekken waar je met schildpadden kunt zwemmen

Hieronder een lijstje met de 5 beste plekken waar je in de Filipijnen kunt zwemmen met schildpadden. Op deze plekken kom je ze bijna gegarandeerd tegen! Dus heb je de wens om deze geweldige wezens eens (of nog eens) te zien…

zee schilpad zit op koraal

! Belangrijk !

Zeeschildpadden zijn een bedreigde diersoort. Plastic, bijvangst, klimaatverandering en een steeds kleiner leefgebied zijn de grootste bedreigingen. Als je gaat zwemmen met deze prachtige wezens houd dit dan in je achterhoofd. Respect Nature. Raak ze niet aan en jaag ze ook niet. Als jij rustig bent zullen zij dat ook zijn…

 

1 . Apo island

 

Apo Island is te vinden in de Visayas vlakbij Siquijor. En hier stikt het echt van de schildpadden. En ook hele grote! Je kunt vanuit Siquijor (Coco Grove Resort) een dagtrip regelen naar Apo Island maar ook vanaf Dauin en Dumaguete worden er trips georganiseerd. Het is ook mogelijk om te overnachten op Apo Island.

 

https://youtu.be/4LbQxV8eWaA

2 . Moalboal

 

Moalboal, dat voornamelijk bekend staat vanwege het feit dat je hier met miljoenen sardienen kunt snorkelen. Maar wat velen niet weten is dat je hier ook maximaal met schilpadden kunt zwemmen! Tijdens het duiken heb ik er zeker 5 gezien en tijdens een snorkeltour ga je ze ook gegarandeerd tegen komen. Het is ook goed mogelijk om ze op eigen houtje tegen te komen wanneer je de sardienen gaat bewonderen. Hiervoor moet je een 200 meter (langs de kust) naar rechts gaan (facing the beach).

 

https://www.instagram.com/p/BffZw3TnDvM/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

3. Bohol – Anda & Balicasag

 

In Bohol zijn zelfs twee plekken waar je met schilpadden kunt zwemmen. Balicasag en Anda. Balicasag is een eiland die je kunt bereiken vanaf Panglao maar ook kunt verblijven. Ook zijn er snorkeltrips vanuit Panglao te regelen waarbij je ook kans hebt dolfijnen te spotten. Anda is tropisch paradijsje helemaal aan de andere kant van het eiland. En tevens een stuk rustiger. Ook hier kan je bijna 100% met schilpadden zwemmen en ook nog een kleine kans om een walvishaai tegen te komen!

 

https://youtu.be/-hjgJ3t29vA

4. Port Barton

 

Port Barton is een super chill vissersdorp, gelegen te midden van Palawan. Ook hier zijn tal van schilpadden te bewonderen maar ook een bijzonder eilandje met wel honderden zeesterren! Port Barton ligt op ongeveer 4 uur van het bekende El Nido af. Tours zijn oa. te boeken via Coconutz tours.

 

https://youtu.be/ghC1SAGCD6M

5. Helicopter Island

 

Vanuit El Nido kan je verschillende islandhopping tours doen waarbij je ook naar Helicpter Island kunt gaan. Bij dit super tropische eilandje worden ook veel schilpadden gespot! Mijn eerste Filipijnse zee schildpad heb ik hier in ieder geval mogen zien 😀

 

https://www.instagram.com/p/Buk_ZtVBqVr/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Heb jij ook ergens in de Filipijnen een bijzondere ontmoeting gehad met een schildpad?? Let me know 🙂

 

Nieuwste berichten

 

 

Vergeet niet met de juiste zonnebrand creme te smeren.

 

Ik ben zelf groot fan van Island Tribe. Island Tribe 100% natuurlijk afbreekbaar, wat ervoor zorgt dat de oceanen en het koraal niet vervuilt en beschadigd worden. De crème met hoge factor is zweet en waterbestendig. Perfect dus voor in het water.

 

 

Kim en Wessel Puur Filipijnen

Hi! Wij zijn Kim & Wessel!

Twee reizigers die hun harten zijn verloren aan het prachtige land Filipijnen!

De prachtige stranden, watervallen en vooral de mensen. Telkens proberen we op zoek te gaan naar nieuwe en bijzondere plekjes.

Via onze blog willen wij je informeren en enthousiasmeren over dit prachtige land.

Volg ons

2 reacties

  1. Wij hebben in Mexico een poging gedaan om schildpadden te spotten, maar dat is helaas niet gelukt. Ooit ga ik ze zeker zien, en misschien wel op de Filipijnen!

    1. Jammer dat het niet gelukt is in Mexico. Ik heb daar ook eens uren gezocht en ben toen ook niets tegengekomen. Ik durf wel te zeggen dat het op de Filipijnen wel gegarandeerd is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *