Mount Mayon - De meest actieve en indrukwekkende vulkaan

Mount Mayon is een actieve stratovulkaan en is naar zeggen de meest perfecte kegelvormige vulkaan ter wereld en daarnaast ook nog eens de meest actieve in de Filipijnen. Mount Mayon is te bewonderen is de Bicol regio vlakbij de de stad Legazpi en is onderdeel van het grote eiland Luzon. Rondom deze indrukwekkende vulkaan zijn er verschillende activiteiten te doen en vette viewpoints om dit prachtige stukje wereld te bewonderen. Mount Mayon is tevens goed te combineren met Donsol als je ook nog walvishaaien en manta’s wilt spotten. Te gekke plek dus als je van natuur houdt!

cagsawa mayon

Viewpoints & Activiteiten Mount Mayon

Wanneer je onderweg bent en aankomt in Legazpi wordt je gelijk al overdonderd door het prachtige zicht op Mount Mayon. Ik arriveerde ’s avonds met het vliegtuig en helaas kon ik Mount Mayon niet zien vanuit het vliegtuig. Daarom de tip: vlieg overdag! Toen ik bij mijn hostel arriveerde en vanuit het dakterras aan het speuren was naar de vulkaan, zag ik tot mijn verbazing die prachtige kegel rood gloeien en zelfs nog roken! Sinds de uitbarsting van afgelopen januari is dit nog steeds te zien. Wauww. De volgende ochtend had ik de wekker vroeg gezet en was de vulkaan perfect te zien. Nog meer wauw! Waar je ook gaat en staat in die omgeving, de vulkaan trekt continue je aandacht en pronkt ook overal tussenuit.

Een aantal viewpoints zijn zeker aan te raden zijn en die kan je ook gemakkelijk met het openbaar vervoer (Jeepney) bereiken. Je kunt ook zelf met een scooter huren of er zijn ook tours te boeken.

Fotocredit: By Ezra Acayan

Cagsawa ruiins

Dit zijn ruïnes van een Spaanse kerk gelegen aan de voet van Mount Mayon in een rustige plattelands omgeving. De contrasten met de oude overgebleven resten van de kerk, de grazende buffels en de vulkaan op de achtergrond levert prachtige plaatjes op! Zorg dat je zo vroeg mogelijk deze kant op gaat. In de ochtend zijn er meestal minder wolken rondom de vulkaan en ook minder toeristen.

Proef hier ook de beroemde chili ice cream (Ja, ijs met chili pepers! :). Bicol staat bekend om haar pittige eten en ze maken er zelfs ijs van. Zeker proberen!

mount mayon legazpi
Cagsawa legazpi

Daraga church (our Lady of the Gate)

Iets verderop is er een prachtige oude kerk te vinden gemaakt van lava steen. De kerk staat bovenop een heuvel en ook hier heb je weer een fantastisch contrast en zicht op Mount Mayon.

Daraga church

Lignon Hill Park

Om bij Lignon Hill Park te komen moet je een kleine hike maken. Uiteraard word je bovenop de heuvel wederom beloont met een fantastisch uitzicht.

ATV tour (4-wheel trike)

De meest populaire activiteit is de ATV tour. Je scheurt dan met een trike (4-wheel) de vulkaan op en je kunt bij verschillende uitzichtpunten komen en genieten van een zeer bijzondere landschap.  De duur van deze tour bepaalt hoever je de vulkaan opgaat en welk uitzichtpunt je kunt bereiken. Deze tours zijn makkelijk te boeken en kosten ongeveer 600 pesos (starttarief 1uur). Bij de ingang van Cagsawa Ruiins vind je vele bedrijven die de tours aanbieden.

atv mayon
atv mayon

Mount Mayon beklimmen

Voor de fanatiekelingen onder ons is het ook mogelijk om Mount Mayon te beklimmen. Je kunt kiezen uit 1 dag, 1 dag en nacht of 2 nachten/3 dagen. Ik begreep dat de laaste optie op het moment van dit schrijven nog niet mogelijk is in verband met de rook (gifgassen) die de vulkaan uitlaat. Online zijn er vele bedrijven te vinden die de trekkingen aanbieden maar ook in Legazpi city kan je deze trekkingen boeken.

Mount Mayon & Donsol

Mount Mayon is goed te combineren met Donsol. In Donsol kan je zwemmen/duiken met walvishaaien/manta rays.  Vlakbij zijn er ook nog verassend mooie watervallen en een underground river te vinden! Let wel, het zwemmen met de walvishaaien in Donsol is tegenwoordig een uit de hand gelopen toeristische attractie geworden. Meer hierover vertel ik in mijn blog duiken in Manta bowl en zwemmen met walvishaaien.

donsol whaleshark

Hoe kom je in Legazpi (mount Mayon)?

Vanuit Manilla kan je een rechtstreekse vlucht boeken naar Legazpi. De vlucht duurt ongeveer 45 minuten. Prijzen variërend van 30 tot 100 euro. Afhankelijk van wanneer je boekt. Het is ook mogelijk om met de bus te gaan. Vanaf Cubao en Pasay bustermainal kan je naar Legazpi. De trip duurt dan ongeveer 13 uur en kost 1500 pesos.

Check hier je vlucht van Amsterdam naar Manilla

Waar verblijf je in Legazpi?

Ik verbleef in Mayon backpackers hostel. Dit is een zeer net hotel met prive kamers en dormrooms, inclusief ontbijt en het was ook nog super goedkoop (300 pesos dorm).
Eerlijk gezegd heb ik ook niet verder gekeken. Voor mij was het een prima verblijf met een mooi dakterras en een geweldig zicht op de vulkaan.

Booking.com

Kim en Wessel Puur Filipijnen

Hi! Wij zijn Kim & Wessel!

Twee reizigers die hun harten zijn verloren aan het prachtige land Filipijnen!

De prachtige stranden, watervallen en vooral de mensen. Telkens proberen we op zoek te gaan naar nieuwe en bijzondere plekjes.

Via onze blog willen wij je informeren en enthousiasmeren over dit prachtige land.

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *