Bucas Grande, Sohoton - Een idyllisch paradijs dat je zeker niet mag missen

Bucas Grande Sohoton, is een idyllisch paradijsje met tientallen tropische en onbewoonde eilandjes. Idyllische poederwitte zandstrandjes, indrukwekkende grotten en je kunt hier zwemmen met honderden – niet stekende – kwallen. De enkele resorts liggen verscholen tussen de eilandjes, op en langs het water. Ga eilandhoppen, snorkelen, kayakken, enorme grotten verkennen of gewoon lekker helemaal niks doen en maximaal genieten van de rust en de prachtige natuur.

Inhoudsopgave

Kim en Wessel Puur Filipijnen

Hi! Wij zijn Kim & Wessel!

Twee reizigers die hun harten zijn verloren aan het prachtige land Filipijnen! Wij hopen dat je veel aan onze gratis informatie en tips hebt, en dat je net zo enthousiast wordt over de Filipijnen als ons ❤️

Bucas Grande – Sohoton 

Het eiland Bucas Grande ligt op ongeveer twee/drie uur varen vanaf Siargao in Surigao del Norte. De plek waar je moet zijn voor deze geweldige omgeving heet Sohoton. Sohoton ligt in het zuiden van Bucas Grande en bestaat uit meer dan circa 100 (onbewoonde) eilandjes.
https://youtu.be/p4-X2Pwsmlk

Wat te doen in Sohoton?

Relaxen in je hotel / resort 

Door de vele kleine eilandjes heeft het prachtige gebied in Sohoton (National Park) amper vaste land. De enkele hotels die er zijn, zijn alleen met een boot te bereiken. Je zit dus helemaal midden in de natuur tussen vele eilandjes en krijtsteenrotsen. Het uitzicht l alleen al is een lust voor oog. Om je heen kraakhelder water, groen bedekte eilandjes en verstopte strandjes waar je naartoe kunt varen of kajakken. Om je heen vliegen bijzondere vogels en hoor je vele geluiden vanuit de natuur. 

De enkele hotels/resorts die zich hier gevestigd hebben bieden hun eilandhoppen tours aan.

Vanuit mijn eigen hotel ben ook een dag gaan eilandhoppen. Omdat er verder niemand was moest ik mijn eentje de hele boot afhuren. Dat vond mijn budget niet zo leuk (1500 pesos) maar al met al was deze privé tour een van de mooiste eilandhop tours die ik heb gedaan! 

Enchanted Cove resort

Eilandhoppen in Sohoton – Bucas grande

Wat genot om door dit gebied rond te varen. Kris kras langs alle eilandjes over het turquoise blauwe water en achter elk groen bedekt eilandje komt wel weer een tropisch wit strandjes met wuivende palmbomen of spierwitte zandbanken voorbij.

Vanauit Siargao kan je ook een tour boeken naar Sohoton.

 

helder blauw water en boot limestone

Eilandhoppen in Sohoton, wat zijn de stops :

 • Bleu Lagoon
  Een prachtige lagoon met super blauw water dat me deed denken aan het water bij de Kawasan Falls in Badian/Moalboal.
 • Yellyfisch sanctuary
  Bucas Grande staat bekend om haar niet stekende kwallen. Deze kleine kwalletjes zwemmen vooral in de maanden april en mei in grote getallen in deze lagoon. Ook heb ik ze vlakbij mijn resort gezien toen ik daar aan het snorkelen was.
 • Cristal Cave
  Een mega grote grot die mij enorm heeft verrast. Je kunt er echt heel ver inlopen en ziet de meest bijzondere stalagmieten. Je kunt zelfs nog een heel smal ander stukje grot in en dan weer uitkomen bij een diepere grot maar daar ik maar voor bedankt 🙂
 • Hagukan Cave
  Hagukan is watergrot. Ook wel “the snoring” cave genoemd omdat het water vrij dicht onder de grot door loopt en snorrend geluid maakt.
 • Tiktikan Lagoon / Resort
  Dit zeer relaxte meertje kan je bezoeken als je een stop maakt bij … Loop achter het hotel langs en je wordt verrast met een prachtig en heel stil meertje.
 • Club Tara
  Club Tara is een bekend hotel vanwege de prachtige omgeving en de villa’s (met jacuzzi) op het water. Zeker een unieke plek om te slapen!

grot en stalagmiet sohoton

twee tropische strandjes palmbomen

paradise sohoton

tropical bleu waters

watervilla filipijnen

Club Tara Resort

Sunset beach 

In de Filipijnen kan je de dag altijd perfect afsluiten met een zonsondergang. Dat is hier elke dag weer een feestje. Bij dit hotel is de zonsondergang niet zo goed te zien omdat er zoveel kleine eilandjes om je heen uit de zee piepen. 

De zoontjes van het resort stelden voor om een eilandje om te varen want daar was een prachtig strandje vanwaar je de zonsondergang kon zien. Nou, ik zat gelijk al klaar in het bootje! Het was echt maar 10 minuutjes peddelen om aan te komen op het meest perfecte strandje ooit! Dit kleine onbewoonde eilandje was helemaal tropisch bedekt palmbomen en andere mooie planten en een had een poederwit strand van ongeveer 50 meter lang. Hier heb ik echt het fijnste witte poederzand van de Filipijnen gevoeld. 

De  jongens zorgden ook nog voor wat verse kokosnoten en terwijl de zon onderging genoot ik in ieder geval maximaal van deze geweldige afsluiting van de dag! 

Hoe reis je het beste naar Bucas Grande, Sohoton?

Vanaf Surigao
Vanaf Surigao pak je de bus of minivan naar de haven van Hanyanggabon. Hier zal je een priveboot moeten regelen om je naar je resort te brengen. De eilanden liggen zo afgelegen dat er nog geen publieke boten zijn. Vooraf je verblijf boeken is dan wel aan te raden. Je kunt met de bootbestuurder een prijs afspreken voor je rechtstreekse trip. Variërend tussen  de 1000 en 3000 pesos. Afhankelijk van met hoeveel personen je bent.

Vanaf Siargao
Vanaf Siargao zijn er dagtrips mogelijk en ook met overnachting. Je kunt ook General Luna een priveboot regelen om je naar Sohoton te brengen. Houd rekening met circa 3000 pesos. Vanuit Dapa (Siargao) kan je met een lokale boot (public) naar Socorro. Dit kost je ongeveer 100 pesos. Vanuit Socorro moet je zelf een boot regelen en dat kost zo rond de 1500 pesos afhankelijk met hoeveel personen bent. Dit gaat altijd heel makkelijk want er zijn altijd genoeg vissers die wel een extra tripje willen doen.

Tips om te overnachten in Sohoton?

Ik heb geslapen bij het Enchanted Cove Resort. Prachtig verblijf, netjes en niet al te duur. Alleen het eten is wel een stuk prijziger maar dat is ook niet zo gek want alles moet daar naartoe vervoerd worden. Club Tara vind ik ook geweldig. De beoordeling van booking.com is niet echt super maar voor een mooie prijs kan je toch wel op een zeer unieke plek verblijven.

Boek nu Amsterdam- Manila

Booking.com

Waarschijnlijk vind je dit ook leuk om te lezen..

Komt Bucas Grande bij jou op planning?

Kim en Wessel Puur Filipijnen

Hi! Wij zijn Kim & Wessel!

Twee reizigers die hun harten zijn verloren aan het prachtige land Filipijnen!

De prachtige stranden, watervallen en vooral de mensen. Telkens proberen we op zoek te gaan naar nieuwe en bijzondere plekjes.

Via onze blog willen wij je informeren en enthousiasmeren over dit prachtige land.

Volg ons

2 reacties

 1. Wow…wat een prachtige plek zeg! Eilandhoppen lijkt mij ook wel wat. Wel jammer dat de prijs tegenviel maar dat kan ook niet anders als je in je eentje een boot moet huren. Dat is wel een nadeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *